Mūsų įmonė
Mūsų tikslas - klientui pasiūlyti plataus asortimento bei kokybišką alų. Alaus gamybos proceso parametrai, naudojama įranga, kontrolės ir valdymo procesai nustatyti pagal gaminamo alaus rūšis, gaminamą kiekį ir kitus ypatumus, visi alaus gamybos ir tvarkymo procesai atliekami taip, kad būtų garantuotas produkto nekenksmingumas vartotojų sveikatai, kad būtų išsaugotos puikios lietuviško alaus savybės, o naudojamos žaliavos, medžiagos ir pagamintas alus atitiktų Lietuvos Respublikoje galiojančių teisės aktų bei taikomų normatyvinių dokumentų nuostatas. Dirbama pagal naujausias technologijas, tačiau neatsisakoma senovės lietuvių naudojamos receptūros iš miežinio salyklo, apynių ir tyro vandens, taip pabrėžiant senas Pasvalio krašto aludarystės tradicijas ir patirtį.
UAB „Alsteka“ specializuojasi elių gamyboje. Elių fermentacija vyksta aukštoje temperatūroje, o mielės raugina misą rezervuaro viršuje, jos sukuria aluje ryškesnius ir sudėtingesnius esterių aromatus. Aukštoje temperatūroje fermentacija vyksta trumpiau, kas suteikia pikantiškesnį, sodresnį skonį alui su didesne alkoholio koncentracija. Geriausiai skonio savybės atsiskleidžia, kai pateikiamas 4-10 °C temperatūros. Iš elių kilo labai tamsių alaus rūšių šeima, kuriai būdingi tamsaus šokoladinio salyklo skoniai, kvapai ir stiprokas apynių kartumas. Porteris – tamsios, juodos ar juodai rudos spalvos viršutinės fermentacijos alaus rūšis.
Derinant alų su maistu galima orientuotis pagal vietinę virtuvę, ji ir vietinis alus dažnai natūraliai dera ir papildo vienas kitą.
Šviesieji eliai gali būti derinami su labai plačia skonių palete – nuo įvairių pelėsinių sūrių, mėsos, žuvies ir paukštienos patiekalų iki prieskoningai aštrios meksikietiškos virtuvės ir desertų. Sodrus apynių skonis puikiai papildo pikantiškų ir aštrių patiekalų skonį. Apynių kartumas kontrastuoja su ant žarijų keptais, vytintais bei dūmo aromatą turinčiais patiekalais. Porteriai – tamsūs ir išraiškingi alūs tinka su ant žarijų kepta ar rūkyta mėsa, ypač kiauliena. Taip pat su ilgai troškinta mėsa, tirštomis šiupininėmis sriubomis bei steiku. Derindami juos prie saldumynų, rinkitės kavos ar šokolado pagrindu pagamintus desertus. Tiks ir prie riešutais pagardintų patiekalų – su kokosais, žemės riešutais ar skrudintais migdolais.